środa, 27 marca 2013

OŚMIORNICA z MAKARONEM



Sklad:
1kg ośmiornica
1kg makaron typu Canneroni
sól
pieprz
pietruszka, rigano


1. Wkładamy ośmiornicę do garnka i gotujemy ją na małym ogniu.
Ośmiornica po pewnym czasie wydzieli z siebie wodę i właśnie
w niej będzie się gotować do miękkości

2. Ugotowaną ośmiornicę kroimy na małe kawałki

3. Do garnka w którym gotowała się ośmiornica wlewamy wodę

4. Wrzucamy do powstałego wywaru makaron

5. Wywar z ośmiornicy jest czerwony i słony
(kto chce może dodać jeszcze trochę soli)

6. Ugotowany makaron- odcedzić

7. Wrzucić z powrotem do garnka

8. Do makaronu dodać: pokrojoną ośmiornicę
4 łyżki oliwy z oliwek
pietruszkę
pieprz
rigano

9. Wymieszać i podać na talerz

10. Posypać żółtym serem ( parmasana)


Ż y c z ę W A M s m a c z n e g o ! ! !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz