Sklad:
1kg ośmiornica
1kg makaron typu Canneroni
sól
pieprz
pietruszka, rigano
1. Wkładamy ośmiornicę do garnka i gotujemy ją na małym ogniu.
Ośmiornica po pewnym czasie wydzieli z siebie wodę i właśnie
w niej będzie się gotować do miękkości
2. Ugotowaną ośmiornicę kroimy na małe kawałki
3. Do garnka w którym gotowała się ośmiornica wlewamy wodę
4. Wrzucamy do powstałego wywaru makaron
5. Wywar z ośmiornicy jest czerwony i słony
(kto chce może dodać jeszcze trochę soli)
6. Ugotowany makaron- odcedzić
7. Wrzucić z powrotem do garnka
8. Do makaronu dodać: pokrojoną ośmiornicę
4 łyżki oliwy z oliwek
pietruszkę
pieprz
rigano
9. Wymieszać i podać na talerz
10. Posypać żółtym serem ( parmasana)
Ż y c z ę W A M s m a c z n e g o ! ! !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz